۴قدم مهم برای شروع برنامه ریزی
برای مبارزه با روزمرگی و هدر رفتن گنج زمان، مهارت برنامه ریزی تکیه گاه محکم و مطمئنی است. مهارت برنامه ریزی در چهار بخش انجام می شود:
۱_تحلیل وضعیت کنونی:
شما می توانید با ارزیابی فرم های اولیه میزان مهارت کنونی مدیریت زمان خود را بسنجید. این مرحله به شما کمک می کند تا با شناخت وضع کنونی موجود، قدم بعدی را درست تر و دقیق تر بردارید،البته کمک گرفتن از مشاور در این مرحله هم میتواند سودمند باشد .
۲_علت یابی وضعیت کنونی:
با مطالعه سارقان و هدیه کنندگان زمان در زندگی تان، می توانید علت ضعف ها و کمبود وقت های خود را پیدا کنید. فرصت ها و محدودیت های خود را بشناسید و در قدم بعدی وضعیت مطلوبی که در ذهن دارید را ترسیم کنید.
۳_تعیین هدف:
برای دستیابی به موفقیت، داشتن هدف ضروری است برای مثال قطاری را در نظر بگیرید که واگن هایی پر از کالاهای ارزشمند دارد اگر ریلی وجود نداشته باشد، آیا این قطار به مقصد می رسد. افراد نیز مثل همان قطار هستند که اگر هدف نداشته باشند با همه استعدادها و توانایی هایی که دارند باز نمی توانند به اهداف خود برسند.
۴_فعالیت های لازم برای رسیدن به هدف:
برای داشتن برنامه ریزی باید لوازم رسیدن به آن را داشته باشید، که از مهمترین آنها داشتن اولویت بندی برای رسیدن به اهداف است. نکته قابل تامل در اولویت بندی کارها ارزیابی آنها بر اساس فوریت، اهمیت، ارتباط آن با کارها یا وظایف دیگر و زمان مورد نیاز برای انجام کار است.